OM OSS

 

VÄLKOMMEN TILL FAMILJEN ÅKERLUND

&

HAMMARBACKEN

Vi heter Mats och Eva Åkerlund och bor på en gård som heter Hammarbacken

Där bedriver vi uppfödning av hundraserna Mops och Labrador.

Vi har fyra vuxna barn, Ida Linus Sara och Milly som delar vårt intresse för djuren på gården.

Vi har ytterligare en gård som heter Heljesta och där bedriver vi vårt jordbruk. Där finns också länets största hällristningar väl bevarade på baksidan av logen.

 

Året 1999 kom vår första fawnfärgade mops till hem till oss, hennes namn var Thelma. Hon växte upp tillsammans med vår Irländska Varghund Alfa.

Vi insåg snabbt att mopsen hade kommit till oss för att stanna...hon var en pigg och glad humorist som fick oss alla att skratta. Thelma gav oss två fina kullar med valpar och antalet mopsar i familjen hade nu blivit fler.

Några år senare kom vår första svarta mops hem till oss från Humlans Kennel, Black Baby Beauty som till vardags kallades för Zoya. Intresset för den svarta mopsen hade nu riktigt tagit fart.

 

Vi föder även upp en del hästar här på gården och aveln inriktar sig främst på det svenska halvblodet. Våra döttrar är välutbildade på anläggningarna Strömsholm och Flyinge och sköter om det mesta som har med den unga hästens utbilning att göra.De lite äldre hästarna tävlas flitigt i dressyr och vi tillbringar många timmar varje år på landets olika tävlingsbanor.

 

Du som valp- eller häst-köpare är alltid välkommen att höra av dig till oss med dina tankar och funderingar. Vi hjälper dig så gott vi kan med svar direkt och det vi inte kan besvara omgående tar vi naturligtvis reda på och återkommer till dig med svar så fort vi kan.Vi ställer inte några som helst krav på dig som köpare men hjälper gärna till om du känner dig intresserad av utställning eller tävling. Det som är värdefullt för oss som uppfödare är att du alltid hör av dig till oss om det skulle bli problem av något slag tex. sjukdom hos din hund eller häst. Det är mycket viktigt att få ta del av den informationen så snabbt som möjligt då en del sjukdomar kan vara ärftliga.

Målet med våra uppfödningar är naturligtvis att vi ska kunna ge våra köpare många fina och glädjefyllda år tillsammans.

 

BILDSPEL